Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва трудовата злополука в Перник, при която загинаха двама души

Окръжната прокуратура в Перник разследва трудовата злополука, при която загинаха двама работници. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Инцидентът стана вчера в пернишкия квартал „Хумни дол”. При изкопни дейности за канализация, двама работници бяха затрупани от свляклата се земна маса, други двама бяха извадени и спасени. От прокуратурата съобщават, че на мястото на инцидента незабавно е извършен оглед и са иззети веществени доказателства.

Предстои внасяне на протокол за одобрението им от съда. Разпитани са свидетели. Назначено е изготвяне на съдебномедицински експертизи. Изискани са документи от дружеството изпълнител на изкопните работи. Възложени са оперативни действия за установяване на всички свидетели и провеждане на разпити с тях. 

Предстои назначаване на техническа експертиза относно спазване на изискванията за безопасност при извършване на изкопните дейности.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна