Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Болницата в Добрич води дело срещу 48 свои служители

| обновено на 30.11.22 в 19:40
Добрич болница
Снимка: Мая Щърбанова

Делото в Окръжния съд в Добрич, заведено по искова молба на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, вече се води срещу 48 нейни служители. Първоначално искът беше заведен срещу 136 работници в лечебното заведение, с цел да се изясни законността на започнатите от тях предупредителни стачни действия и намерението за ефективни такива. В съдебната зала стана ясно, че в Районния съд Добрич е заведено гражданско дело по жалба на Синдиката на българските медицински специалисти за недействителност на сключения Колективен трудов договор в болницата.

Адвокатите на ответниците по делото отново настояха за диалог с ръководството на болницата, както и исковата молба на лечебното заведение да бъде обявена за несъстоятелна, а делото прекратено. Адвокат Николина Чакърова каза , че самият иска е преждевременно заведен и е недопустим,  производството трябва да се прекрати.

Адвокатът на МБАЛ-Добрич Марине Галева поиска зачеркването на още десет имена от исковата молба, но за представляваните от защитник медицински сестри адвокатът им не даде съгласие.

Следващото заседание по делото е насрочено за 11 януари 2023 година.

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.