Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Допълнителни 64 млн. лв. за подобряване на градската среда

| обновено на 30.11.22 в 21:44

Допълнителни 64 млн. лв. ще бъдат инвестирани за подобряване на градската среда и икономическите зони. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Десислава Георгиева, ръководител на Управляващия орган на Оперативната програма „Региони в растеж“.

Изменението е одобрено на 21-ото заседание на Комитета за наблюдение, което се проведе в Стара Загора. Предвижда се индексация на строително-монтажните работи на договорите по програмата, които са извън обхвата на Методиката за изменение на цената в резултат на инфлация, приета с постановление на правителството. 

Договорите ще бъдат подкрепени с 15% безвъзмездна финансова помощ. С това решение се дава възможност на бенефициентите по програмата да възложат и довършат обществените поръчки по всички договори в изпълнение. Договорен е 100% от ресурса по програмата, а разплатените средства са 73% от бюджета ѝ, отчита още Комитетът за наблюдение на програмата.

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.