Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската рафинерия на "Лукойл" може да работи въпреки ембаргото на ЕС върху руския петрол

Италианската рафинерия, контролирана от "Лукойл", ще може да продължи да работи през следващата седмица въпреки прилагането на ембаргото на Европейския съюз върху руския петрол, влизащо в сила на 5-и декември, се казва в изявление на "Литаско" (Litasco SA),  подразделението на руската компания "Лукойл", което притежава рафинерията в региона на Южна Сицилия (Lukoil ISAB), предаде Ройтерс.

"Литаско" заяви, че планира да разчита на складираните суровини за следващите месеци и на бъдещи доставки на петрол, който не е с руски произход, за да осигури непрекъснатата работа на рафинерията. Компанията "Литаско" също така подчерта, че е готова да продължи "смислено сътрудничество" с италианското правителство, тъй като "тя изпълнява ангажиментите си" към властите на страната през последните 14 години.

Отбелязвайки, че "Лукойл" редовно инвестира в развитието на дъщерното дружество, компанията заключи, че в момента рафинерията е "предприятие, което печели, технологично напреднало съоръжение и надежден партньор за всички свои клиенти, доставчици и изпълнители“.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени