Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна още има проблеми с тока, но възстановителните работи продължават

Тийнейджъри са осветени от прожектор на детска площадка в Киев, където продължава да има режим на тока, 2 декември 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават възстановителните работи в Херсонска област, като се подобрява достъпът до осветление, отопление, здравеопазване и социални услуги, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Областният център отново бе подложен на обстрел.

Два района на Киев са без електроснабдяване, информират от местната енергийна компания. Причината е в липсата на мощност в един от обектите собственост на компанията. Кметът Виталий Кличко съобщи, че все още ще работят отделни търговски центрове, пазари и магазини, които ще разполагат с автономно захранване.

Украинската служба за сигурност започна проверки в обекти на Украинската православна църква в три области на страната с цел "противодействие на подривната дейност на руските спецслужби".

Украинският президент Володимир Зеленски коментира, че Украйна вече е предприела действия за гарантиране духовната независимост на народа.

"Тези дни ние предприехме част от стъпките, за да гарантираме духовната независимост на нашия народ. Виждам, че хората подкрепят тези стъпки и то много силно. Но това не е всичко. Ще има още стъпки. Украйна повече никога няма да спира на средата на пътя."

Украйна получи първата доставка от системи за противовъздушна отбрана със среден обсег "Хоук" от Испания, съобщи украинският министър на отбраната Олексий Резников. Предстои пристигането на още противосамолетно оборудване от испанските запаси.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна