Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лионел Скалони: „Не заслужавахме да страдаме в последните минути“

Лионел Скалони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони е доволен от представянето на "гаучосите" през втората част от двубоя срещу Австралия от осминафиналите на Мондиал 2022, спечелен трудно с 2:1. 

"Доволни сме, беше много труден мач. Те ни натиснаха много през първото полувреме и голът на Меси направи мача интересен. След почивката значително се подобрихме и поправихме някои неща. Отборът не заслужаваше да страда така, а по-скоро трябваше да увеличи резултата. Това е типичен мач от Световното първенство. Изправихме се срещу много труден противник. Хората трябва да разберат, че тук трудността е максимална. Това ни се отрази физически. Изминаха по-малко от 72 часа от мача с Полша, в който не успяхме да дадем почивка на нито един играч", коментира Скалони пред медиите, цитиран от АФП. 

Треньорът на двукратните световни шампиони коментира предстоящия съперник Нидерландия. 

"Сега ще се изправим срещу още по-труден противник и се надяваме да се справим добре. Противопоставянето на Луис ван Гаал е повод за гордост. Играх в Ла Коруня, когато той беше треньор на Барселона. Той е един от най-големите. Знаем всичко, което е направил за футбола. Това е отбор, който има много ясни идеи. Има силни, но и слаби страни, от които ще се опитаме да се възползваме. Ще бъде много интересен мач между два отбора с много история. За съжаление един от тимовете ще трябва да си тръгне. Иска ми се всеки да изпита това поне веднъж и да усети през какво преминава един футболист. Анхел Ди Мария не беше в състояние да играе. Надяваме се, че ще се подобри и той ще може да бъде на терена отново", каза още Скалони.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!