Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Русев завърши шести на световното

Ангел Русев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Контузия спря първия български участник на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота, Колумбия. Ангел Русев остана шести в кат 55 кг, след като събра общ резултат от 247 кг - 106 кг в изхвърлянето и 141 кг в изтласкването.

Българинът не успя да запише по-добър резултат заради контузия в рамото. При първия си опит в изхвърлянето той сравнително лесно вдигна 106 килограма, но при втория на 110 кг почувства силна болка в рамото и не успя да вдигне щангата над главата си. Ситуацията изглеждаше още по-неприятна при третия му опит на същата тежест, когато по всичко личеше, че контузията се усложни.

Въпреки това Русев излезе за по-силната си дисциплина изтласкването и дори при първия си опит успя да вдигне 141 кг. Вторият му опит на 145 кг обаче не бе успешен, а третият бе направо ужасяващ, тъй като Русев изпусна щангата и се строполи на земята, а веднага на подиума се качиха лекари, които да се погрижат за него. Все пак русенецът успя да се изправи на крака и да слезе от подиума с помощта на двама доктори.

В крайна сметка Русев завърши на 5-ото място в изтласкването и на 6-ото в общото класиране. Победител стана тайландецът Терапонг Силачай със световен рекорд от 265 килограма.

По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна