Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Има нова коалиция - "Лукойл"

| обновено на 07.12.22 в 18:25
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Днес следобед наблюдавах нова коалиция - "Лукойл". В Комисията по енергетика коалицията „Лукойл” - партията на Промяната, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, не подкрепиха да връщаме един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина A95. Четирите проруски партии продължават да искат да изтичат 4 млрд. долара през "Газпром" и неговите дъщерни фирми за войната в Украйна и тази агресия. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Надявам се в зала да се преодолеят тези пречки. Благодаря на „ДА, България“ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- СДС, "ДА , България" и ДПС, от друга страна партиите на "Лукойл," вече една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании, добави Борисов.

"Надявам се Петков да види Сабрутев как е гласувал в енергийната комисия и се надявам, че ПП ще подкрепят в пленарна зала. Защото ние приехме предложение на „ДА, България“ и едно от предложенията на ДПС, изключително важно. Диалогични сме, когато става дума за джоба на българина", коментира Борисов.

Напечелили са се тази година, добави Делян Добрев.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна