Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Горна Оряховица иззе марихуана за 6 млн. лева

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марихуана за 6 милиона лева задържа полицията в Горна Оряховица. Наркотикът е бил предназначен за разпространение в училищата в региона. Задържани са шестимата участници в групата - от производителя на дрогата до разпространителите.

Марихуаната е била отглеждана в оранжерии в бившия консервен комбинат в лясковското село Джулюница. Тази нощ е разбито депото за разпространение на дрогата, която е била предназначена за продажба сред децата, съобщи директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов:

„В частен дом в Джулюница намерихме около 200 килограма марихуана, която се доставя на дилърите и те разпространяват по училищата“. 

Разбитата група е действала от месец. Задържани са 6 човека, сред тях и 16-годишен дилър на марихуаната, поясни окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов:

„Разпространяват единствено и само сред учениците. В момента се разпитват свидетели, които са си купували, също деца“. 

Количеството на задържаната марихуана за продажба сред децата е рекордно за региона, както и пазарната стойност на наркотика.

„По наредбата от 1998 година за целите на съдопроизводството е 1,2 милиона лева, а на улицата е 6 милиона лева“, заяви окръжният прокурор Христов.

Предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения, заяви наблюдаващият прокурор Таня Катрева:

„Трима от лицата ще бъдат задържани, ще бъде поискано налагането на марка за неотклонение задържане под стража, но ще имаме шест лица, привлечени в процесуалното качество на обвиняеми за държане и разпространение на наркотични вещества“.

Законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна