Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 580 задържани при акция "Бяло"

Във МВР се състоя брифинг. В него участие взеха министър Иван Демерджиев, главен комисар Петър Тодоров и Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор.
Снимка: БГНЕС

Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркотици. Образувани са 470 досъдебни производства, каза пред медиите главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в Министерството на вътрешните работи във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата.

Акцията започна на 7 декември.

Сред нашите приоритети беше хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до децата и училищата. Успяхме да стигнем доста високо, помогна и акцията "Бяло", вчера заловихме над 200 кг наркотични вещества, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг в МВР във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата.

Демерджиев подчерта, че действията на МВР ще продължат и извън територията на България, тъй като държавният глава на Турция е дал указания на турския вътрешен министър да съдейства на страната ни, включително за разпространението на наркотици и за каналджийството.

"В неделя ми предстои посещение в Турция, там ще дам данни на вътрешния министър", обяви той.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна