Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Габровски: Имахме уникален шанс, уви, партийните интереси са твърде силни

Проф. Никола Габровски
Снимка: БГНЕС

Отхвърленият кандидат за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски благодари за доверието и за проявеното самочувствие на избраните от него кандидати за министри.

На брифинг в Народното събрание той заяви, че се е надявал, че могат да променят нещо и изрази надежди, че тежката, по думите му, политическа криза да бъде преодоляна.

"Имахме, за мен лично, уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Може би да тръгне по един друг, по един нов път. Уви, партийните интереси са твърде силни, партийните  страсти – твърде горещи.

Най-вероятно сценарий, който е песимистичен - ще прекараме една година от избори в избори, което няма да е от полза за никого. Не всички чудеса явно стават покрай Коледа."

На въпрос дали ще е склонен да бъде кандидат за премиер с третия мандат, проф. Николай Габровски отговори:

"Що се отнася до третия мандат, мисля, че всички ние тук дадохме всичко от себе си в този първи, и той трябваше да бъде реализиран. Всякакви комбинации, всякакви задкулисни договорки, всякакви опити за манипулации са нещо, с което не бихме искали нашите имена да бъдат асоциирани. Продължавам с операционната с огромно удоволствие".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна