Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство отпуска 1,66 млн. лв. за обезпечаване на киберсигурността на БНР

Снимка: Ани Петрова

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 1 660 000 лева по бюджета на Българското национално радио (БНР) за 2022 г., съобщи правителствената пресслужба.

Допълнителните средства се осигуряват за обезпечаване на дейности за постигане на високо общо ниво на сигурност на мрежите и информационните системи и повишаване нивото на киберсигурност за подсигуряване непрекъсваемостта на програмата в БНР.

Основната цел на предлагания проект на постановление е придобиване на дълготрайни активи и осигуряване на високо ниво на защита на информационната и комуникационната инфраструктура.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

В последните месеци зачестиха кибератаките срещу сайтове на държавни институции, организации и медии. През октомври интернет сайтът на БНР бе недостъпен за няколко дни, а миналата седмица системата на БНР за управление на съдържанието и излъчването беше увредена от компютърен вирус.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна