Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студена вълна обхваща САЩ, хиляди полети са отменени

Пътници пристигат, за да се регистрират за полетите си, преди да нахлуе зимната буря, която заплашва да затвори въздушния трафик на международното летище О'Хеър в Чикаго, Илинойс, САЩ, 22 декември 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преминаващ студен фронт през САЩ обърка предпразничните планове на американците, отмени хиляди полети и затрудни движението по заснежените пътища.

Вчера повече от 2156  полета  - вътрешни или международни: към или извън САЩ, не се реализираха. За днес са отменени предварително още 1576 полета. Летищата в Чикаго и Денвър засега отчитат най-много отменени полети.

Приютите за бездомни са препълнени. В Канзас Сити, щата Мисури, един човек е загинал след като колата му се е преобърна в ледена река.

Студеният въздух се движи през централните  щати на изток, като предупрежденията за вятър и ниски температури засягат около 135 милиона души. В Монтана температурите паднаха до минус 46 градуса по Целзий. Училища и ски зони са затворени, а няколко хиляди абонати са без ток. В Де Мойн и Айова с вятъра температурите  се усещат като минус 38 градуса по Целзий. Тези температури правят възможно измръзването за по-малко от пет минути. 

В  Бъфало, Ню Йорк, синоптиците прогнозират обилен сняг и вятър до 105 км/час, а Денвър в отбелязват минус 31 градуса по Целзий, най-студеният ден от 32 години насам.
В момента в района на Чикаго вали сняг,  температурата е минус 18 градуса по Целзий, но с вятъра се усеща като минус 31 градуса, а термометърът продължава да слиза надолу. За утре прогнозата на метеоролозите е, че ще бъде още по-студено.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна