Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разчистват район "Изгрев" от десетки дълго недвижещи се автомобили

Снимка: Район Изгрев

Новата година започна с поредна масирана акция по премахване на стари автомобили от кварталите на район “Изгрев”, съобщи кметът д-р Делян Георгиев:

През януари районната администрация е подготвила всичко необходимо и ще репатрира 50 излезли от употреба и отговарящи на наредбата возила, след което продължаваме със следващата партида от 30 коли. Липсата на паркоместа е сериозен проблем за район „Изгрев“ и само общата ни отговорност може да облекчи частично положението.“

Приканват се гражданите, чиито автомобили вече са стикирани, да направят всичко необходимо, за да се погрижат за собствеността си.

Георгиев съобщава още, че служители на районната администрация са засадили 30 иглолистни дръвчета в ж.к. „Изток“.

Малките фиданки са придобити по спечелен от районната община проект на “Гората.бг”.

Растителността на територията на района вече е картотекирани и с точна оценка за виталност. През изминалата година в кварталите са премахнати над 200 опасни, високи и изсъхнали дървета.

След отстраняване на изсъхналата растителност, кастрене и оформяне на здравите дървета и храсти, ще бъдат предприети действия по залесяване, подмяна и компенсиране на дървесната растителност в “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”. 

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна