Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В галерия "Неси" на Богоявление:

Морските схеми на Добрин Вътев

Пейзажи от Бургас, Созопол, Черноморец и рибарското селище подрежда председателят на Дружеството на бургаските художници

| обновено на 06.01.23 в 11:45

„Морски схеми“ е озаглавил самостоятелната си изложба председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев. Картините са подредени в галерия „Неси“. Откриването е с вернисаж  от 14.30 до 18.30 часа. Изложбата е първа за художника от 4 години насам. 


"Морските схеми са като част от моя характер. Аз обичам хумора, да е весело и да са щастливи хората. Самите неща трябва да са свежи, да носят настроение. Схемата я използвам точно по този двузначен начин-като лек жаргон и като пояснение какво ще се изложи. Морски пейзажи е тривиално, а морската схема вече е друго нещо! Лодките са с нетипични имена-който дойде, ще види," казва пред БНР-Бургас художникът.

Пейзажите са от Бургас, рибарското селище с неговата живописна атмосфера, Созопол и Черноморец. 


Специалността на Добрин Вътев по дипломата от Великотърновския университет е "скулптура". Негови са арт-проектите “Бургаска среща в камък“(2014) Изкуство и птици“ (2015), „Живописни срещи край морето”(2016). Творбите му могат да бъдат видяни из цял Бургас, но онова, което всички познават, дори и без да знаят, че той е авторът, е ветропоказателят  до Морското казино. Преподавател е във филиала на НХА в Бургас. Втори мандат е и председател на Дружеството на бургаските художници. 

Повече чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени