Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16-годишният Трендафил Куманов улови кръста в Пазарджик

7
Снимка: pzdnes.com

В Пазарджик кръста на Богоявление улови 16-годишният Трендафил Куманов. Това се случи, след като отец Боян от храма „Успение Богородично“ отслужи тържествен водосвет. Във водите на река Марица скочиха над 50 млади мъже. 

Трендафил е ученик в Професионалната гимназия по механо- и електротехника. Той обясни, че скача за кръста за трети път, но го е хванал за първи път. 

Младото момче си пожела да е жив и здрав, тъй като – по думите му, другото се печели. Мнозина целунаха кръста и го даруваха.

В Смолян 33-годишният Петър Савов, военнослужещ от 101-и Алпийски полк, извади кръста от водите на р. Черна на водосвета за Йордановден. Преди това Епископ Висарион в съслужение със свещеници от Смолян извърши празничното богослужение за Богоявление в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“. Епископ Висарион отслужи водосвет и освети бойното знаме на 101-и Алпийски полк. 

В Асеновград Мартин Пеев спаси кръста от водите на река Чая. Кметът на общината д-р Христо Грудев поздрави Мартин и му връчи 10 литра червено вино и парична сума в размер на 200 лева.


Снимки: pzdnes.com ; zname.info. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна