Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитите спечелиха за Купата на Нидерландия

Шави Симонс (вдясно) празнува по странен начин гола си за ПСВ.
Снимка: PSV Eindhoven

ПСВ Айндховен, който победи с 2:1 Спарта (Ротердам) и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Нидерландия. Заедно с тях напред продължават Твенте, Ден Хааг, Де Граафшап и НАК Бреда.

ПСВ победи Спарта (Ротердам) с 2:1 като гост. Двата отбора се срещнаха един срещу друг и през уикенда в първенството на страната на "Филипс Стейдиъм", когато приключиха при 0:0. 

Сега обаче старши треньорът на ПСВ Рууд ван Нистелрой пусна като титуляр от първата минута Ерик Гутиерес. Полузащитникът направи невероятно първо полувреме и беше в основата на всичко по-опасно за неговия отбор, в това число асистира и на Шави Симонс за първото попадение в срещата, реализирано в 34-ата минута. В първата на добавеното време пък Нони Мадуеке, който е сериозно оглеждан като ново попълнение на Челси, вкара за 0:2.

Домакините от Ротердам върнаха едно попадение чрез Арно Ферсхюрен в 61-ата минута на срещата.

Твенте се справи с 3:1 срещу втородивизионния Телстар, като два гола вкара Даан Ротс, открил в 37-ата минута и след това вкарал и втория в 42-ата. Третото попадение за тима от Енсхеде реализира бившият футболист на Лудогорец Върджил Мисиджан в 67-ата минута.

Втородивизионният АДО Ден Хааг надигра с 3:1 като гост третодивизионния Козакен Бойс във Веркендам с два гола на Ксандер Северина, по един във всяко полувреме. 

АДО Ден Хааг продължава напред в турнира.

Де Граафшап победи с 4:1 Куик от същата трета лига, а НАК Бреда се нуждаеше от много късмет в продълженията, за да победи ФК Айндховен с 2:1 след гол на Роуън Беселинк в 120-ата минута.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна