Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Радева: Александра Фейгин има желязна психика

„Саша игра много добре. Аз бях сигурна, че ще влезе във финала. Тя е трудолюбива, тренира много. Има желязна психика, което е нещо страхотно. Изигра си чисто програмата. За този сезон това й е най-хубавата програма. Това е перфектен резултат и е добра стартова позиция за волната програма. Във волната може да мине доста напред. Няма от какво да бъде недоволна, изпълни всичко  на максимум – пируети, нива, стъпки, техника. Няма забележки. Може да й стискаме палци за волната програма“, така коментира специално за БНР представянето на Александра Фейгин на европейското първенство бившата национална състезателка Соня Радева.

Фейгин се класира за волната програма при жените на шампионата в Еспоо (Финландия) след 17-то място в кратката програма.

„Включването на троен Аксел в програмата на Александра при всички положения ще окаже влияние върху крайното класиране. На този етап треньорският й щаб е преценил да не се включва този елемент, защото не е достатъчно наработен. Той крие голям риск. Мисля, че това е разумно решение за този момент. Ако го включат, това ще бъде голяма заявка за класиране в 10-та на едно по-голямо първенство - европейско и световно“, добави сегашната треньорка.

„Аз не съм изненадана от представянето на Луна Хендрикс. Върху белгийката има голямо напрежение, всички очакват от нея добро представяне. За мен очаквано тя не изпълни комбинацията троен-троен, а направи троен – двоен, защото усети риск. Ако беше изиграла чисто щеше да поведе в класирането.  Хендрикс е по-класна състезателка от грузинката.  По-приятна е за гледане, по-женствена е. Мисля, че ще успее да догони във волната програма, защото три точки са нищо – един двоен Аксел“, каза Соня Радева  и направи анализ и на представянето на Лари Луполоувър.

„Разговарях с Найден Боричев – треньор на Лари. Той имаше контузия, проблем с ахилеса. Явно тя се е обострила и са преценили да не залагат на четворен скок в кратката програма, а на троен-троен. За съжаление първият троен скок не се получи и комбинацията панда. Ако бше направил комбинацията той  щеше да влезе във финала“, добави Радева.


За временният лидер при мъжете Адам Фа, за представянето на спортните двойки, липсват ли й състезанията на Соня Радева, какви са мечтите й като треньор и как се чувства в ролята на телевизионен коментатор можете да чуете в звуковия файл.

Соня Радева има 3 републикански титли. Най-доброто ѝ класиране на световно първенство е 16-о място. През сезон 2003/04 печели Helena Pajovic Cup.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна