Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът отличи с "Почетен знак" столичния "Метрополитен"

Президентът на България Румен Радев (вдясно) и директорът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев
Снимка: Пресцентър на президентската институция

С изграждането на метрото в София България доказа, че има специалисти, които могат да планират, ръководят и строят големи инфраструктурни обекти със стратегическо значение. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото отбелязване на 25-годишнината от въвеждането в експлоатация на първия участък на метрото в София, съобщава президентският пресцентър.

Държавният глава изрази признателност към усилията на всички, които са работили по проектирането и изграждането на метрото, благодарение на което се променя градската среда, свързаността и качеството на живот в столицата. 

"Този проект стана възможен, защото през тези 25 г. държавните институции и Столичната община работиха в синхрон, независимо от това коя политическа сила е била на власт", заяви Румен Радев.

На церемонията президентът Радев удостои "Метрополитен" ЕАД с почетен знак на държавния глава. Отличието е по повод годишнината, както и за заслугите към изграждането и развитието на инфраструктурен обект от национално значение. Почетния знак получи директорът на "Метрополитен" проф. Стоян Братоев.

Събитието в Централния военен клуб събра хора, допринесли с дейността си за функционирането на метрото от създаването му до днес. 

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова отличи проектанти, строители и кадри, работили за изграждането и привеждането му в експлоатация.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!