Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест на жители на Розовата долина срещу нов цех за формалин

Пореден протест на жители на няколко села от Розовата долина срещу намеренията на фирма да изгради инсталация за производство на формалин и да разшири дейността на цеха си в павелбанското село Горно Сахране.

Десетки се събраха днес пред общинския съвет на Павел баня, за да кажат своето "НЕ" на решението за разширяването на производството на компанията.  

Припомняме, че миналата седмица при протестиращите в село Горно Сахране дойде и министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова, а в края на седмицата стана ясно че РИОСВ Стара Загора дава зелена светлина на проекта. 

Първа точка от дневния ред днес на местния парламент е приемането на декларация за несъгласие с намерението на компанията. Мотивите са, че става въпрос за силно  канцерогенни вещества, които се отделят при производството на формалина, а самата инсталация ще се намира в сърцето на Розовата долина в близост до воодоисточниците на няколко общини. Предстои обжалване и на решението на РИОСВ, каза Николай Марков, един от протестиращите.



По публикацията работи: Николета Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна