Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузията на Бензема се оказала лека

Бензема отиграва атрактивно топката пред погледа на Кавани.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти е оптимист, че Карим Бензема няма да пропусне неделното гостуване на Майорка в испанската Ла Лига, въпреки че накуцваше при победата над Валенсия. Травмата на защитника Едер Милитао обаче притеснява специалиста, пише ДПА.

Бензема асистира и за двата гола на Реал при успеха с 2:0 над Валенсия, като остана на терена от 60-ата минута. Носителят на "Златната топка" напусна игра, накуцвайки заради проблем с бедрото.

Милитао игра само 36 минути преди да бъде заменен от Дани Карвахал след като получи травма в слабините.

Попитан за състоянието на двамата играчи, Карло Анчелоти обясни: „При Карим изглежда като лек проблем, но Милитао няма да бъде готов за неделя“.

След гостуването на Майорка футболистите на Реал (Мадрид) ще пътуват за Мароко, където им предстои полуфинален двубой от Световното клубно първенство.

„Януари беше тежък месец за нас след Мондиал 2022 в Катар, но мисля, че се справихме добре. Ще видим как ще бъде през февруари, защото предизвикателствата не приключват. За щастие мачът ни е в неделя, защото представете си, ако беше в събота вечер“, добави Анчелоти.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна