Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на БНР

5
Снимка: Евелина Стоянова


Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на Българското национално радио. 

Десетки слушатели, които искат да чуват различни мнения в ефира на програма "Хоризонт", се обявиха в защита на предаването "Политически Не коректно".

Пред сградата на БНР дойдоха и хора, които настояваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

Ето какво споделиха някои участници в срещата:

"Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се информира, да си вземе решение и да си направи изводи и няма нужда да ни казват - това няма да слушате, това ще слушате", посочи протестиращ в подкрепа на Петър Волгин.

"Демокрация означава свобода на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от "евроатлантическата клика", тогава този човек е освиркван, наричан с най-различни имена. Една демокрация означава всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор".

"33 години се борим да живеем в демокрация. Трябва да можем спокойно да изразяваме своето мнение. Конкретният журналист, срещу който има донос, не е направил нищо лошо, не е казал нищо лошо. Защо трябва да има ограничения към този човек?", попита друг.


"Да, протестирам срещу него. Както се вика, самото ми съществуване е протест срещу този нелеп човек", посочи един от хората на обратното мнение.

"Не, аз не протестирам. Искам уволнението на така наречения журналист Петър Волгин".

"Това не е митинг за свободата на словото. Това е митинг за запазване на стола на Волгин в радиото".

"Вие го подкрепяте, ние не го подкрепяме и ние имаме своите основания. Вие защо го подкрепяте?", попита един от присъстващите.

"Защото смятам, че е качествен журналист. Защото смятам, че е обективен и непродажен. Смятам, че всеки трябва да може да се изкаже в тази страна", отговори участничка в срещата пред сградата на БНР, на което друг участник и отвърна:

"Според мен той въобще не е журналист. Той е пропагандатор".По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Най-четени