Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" и "Локомотив" готвят обсада на общинската сесия

| обновено на 09.02.23 в 07:46

Феновете на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив" готвят обсада преди заседанието на Общинския съвет, на което в дневния ред е включена точка за дофинансиране строителството на стадион „Христо Ботев“ с 22,5 милиона лева. Очаква се по време на сесията пловдивският кмет Здравко Димитров да оттегли това свое предложение, а „жълто-черните“ искат пълно завършване на обекта с козирка и поправяне за сметка на изпълнителя на некачественото строителство, извършено до момента.

"Черно-белите" са недоволни от постоянното наливане на милиони в "Колежа" и искат пълна ревизия на обекта. Те настояват и за отпускане на средства за нова централна трибуна и други довършителни дейности по стадион "Локомотив".

Ултрасите се събират пред сградата на Общинския съвет час преди заседанието на местния парламент, което започва в 9 часа. 

В понеделник в отговор на призива на Бойко Борисов да си подаде оставката като кмет Здравко Димитров заяви, че ще остане на поста си, но напуска ГЕРБ.

Преди заседанието зам.- кметът Георги Титюков обяви, че групата на "Кауза България" ще подкрепи предложението на съветниците от ГЕРБ. Той заяви, че политическото напрежение в ГЕРБ не би трябвало да се отрази на работата на адмиистрацията. В общинския съвет винаги ще има едно пропловдивско мнозинство, което да гласува важните за града проекти.

По същата тема кметът на Южен Костадин Язов, който от страна но общината наблюдава строителството на стадион Лаута допълни, че гласуването на парите за стадионите днес ще трябва да се запише в тазгодишния бюджет, кото преди това да се осигури приходната му част. Дасега на стадиона на Локо, където вече има акт 16 за трибуна "Бесика", са вложени ококо 7 милиона лева и има осигурени средства за следващите две трибуни.  Необходими са средства четвъртата трибуна и паркоустройството, което най- вероятно ще струва около 10- 15 милиона лева.

На днешната сесия съветниците ще гледат и предложението за отпускане на бюджетни средства за актуализиране на договорите за обещствени поръчки по Интегрирания проект за водите на Пловдив с 15 %. Необходимите финансови средства за индексация на строителните договори, които представляват собствен принос на Община Пловдив като бенефициент по проекта възлизат на 1 милион 962 хиляди лева.

В дневния ред е и предложението на заместник-кмета Величко Родопски за удостояване на известния музикант Огнян Видев със званието „Почетен гражданин на Пловдив“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени