Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала за физиотерапия изграждат в Перник

Нова зала за физиотерапия ще бъде изградена в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. За целта ще бъде преустроен бившият директорски кабинет, съобщи управителят на здравното заведение Емил Ненков.

Помещението, което сега се използва като зала за физиотерапия е малко по площ и не позволява обслужването на повече пациенти едновременно. Кабинките също са с малки размери. 

Преустройството на бъдещата зала ще струва 30 000 лв. без ДДС. 

Ремонтът включва монтаж на окачен таван с цел намаляване височината на помещението, която е над 4 м., подмяна на врати и прозорци, нова подова настилка, както и изграждането на 7 ПВЦ кабинки. В залата ще бъде преместена цялата налична физиотерапевтична апаратура. Към момента голяма част от апаратите за физиотерапия са заменени с нови. Планира се да бъдат закупени високоинтензивен магнит и високоинтензивен лазер. 

Това е поредното обновяване на материално-техническата база в лечебното заведение. В началото на тази година бяха закупени апарат за изследване на пълна кръвна картина и 20 ортопедични болнични легла за втория етаж. Предстои закупуването на нови легла  за стаите на първия етаж в болницата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени