Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ/СДС регистрира листата си в РИК-Варна

3
Снимка: ГЕРБ/СДС

ГЕРБ/СДС - Варна регистрира днес в Районната избирателна комисия - Варна /РИК/ листата с кандидатите си за народни представители за предстоящия парламентарен вот на 2 април. Във варненската листа на ГЕРБ/СДС, която този път е с 32 души, са представени почти всички общини в региона - Ветрино, Аксаково, Вълчи дол, Провадия, Суворово, Дългопол, Белослав, както и 5-те района на община Варна. Участие имат  коалиционните партньори от СДС и Гергьовден. Над 1/3 в листата  са млади хора – до 30-35 години, с висше образование и добра професионална реализация. Сред новите лица има юристи, икономисти, инженери, детска учителка, мениджъри.

Водачът на листата на ГЕРБ/СДС във Варна Даниел Митов заяви след регистрацията, че от коалицията са готови отново да предложат кабинет след вота, тъй като страната има спешна необходимост от правителство. Той опроверга и появили се сценарии за подкрепа от ГРБ/СДС на евентуален бъдещ кабинет на "Продължаваме промяната-ДБ".

Листата беше представена от областния лидер на ГЕРБ Иван Портних и от административния секретар на областната структура Павел Христов.

Репортаж на Даниела Стойнова:




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна