Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартал на Кюстендил е без ток след гръмотевиците през нощта

Снимка: БГНЕС

Екипи на Пожарната премахваха снощи паднала топола на пътя Кюстендил-ГКПП-Гюешево над с. Жиленци, каза за БНР тази сутрин експертът по управление при кризи на Общината Ивайло  Чалъков. Днес ще бъдат премахнати и паднали клони при силния вятър вчера. От 4 часа тази сутрин блокове в кюстендилския кв. Герена са без ток.

Тополата над с. Жиленци паднала под напора на силния вятър, който духаше до късно снощи. През нощта пък заваля дъжд, имаше и гръмотевици.

"Получили са сигнал. Горе, малко над Жилянци, на главния, път беше паднала една голяма топола. Отстранили са я екипите на РДП-ВЗН. Благодарение на екипите на КАТ "Пътна полиция" е обезопасен периметърът, спряно е временно движението, отстранили са тополата и са пуснали вече да минават автомобилите. Вследствие на силния вятър, клоните, които колегите от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са отстранили, трябва да ги премахнем. Има едно дърво, което е наклонено и е обезопасено със сигнална червено-бяла лента, ще го премахнем и него".

Няколко блока в кв. Герена в областния град са без ток от 4 часа тази сутрин. Според живеещи в кооперациите аварирал е трафопост, който захранва точно тези блокове. От "Електрохолд" казват, че електрозахранването ще бъде възстановено до 13 ч. днес. Проблеми с тока имаше до тази сутрин и в Община-Рила.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна