Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецоперация на ГДБОП и ДАНС в София и в още девет области

Снимка: МВР

ГДБОП и ДАНС влязоха в три ТЕЦ-а у нас и в топлофикациите в шест града. Мащабната операция се провежда в 10 области в страната.

По информация на БНР, става дума за ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Марица - 3", както и топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

Операцията е под надзора на Европейската прокуратура.

В Перник освен в „Топлофикация Перник” проверка се извършва и в „Мини открит въгледобив”. И двете дружества са на Христо Ковачки, предаде кореспондентът на БНР.

Микробус с надпис "Криминалистична лаборатория", е на входа на ТЕЦ "Бобов дол", където също върви проверката на ГДБОП и ДАНС. Засега не е постъпила никаква информация - нито от ръководството на централата, нито от проверяващите екипи, за хода на операцията в ТЕЦ-а, съобщи кореспондентът на БНР в Кюстендил.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди, че се провежда такава акция в различни ТЕЦ-ове в страната, но отказа да даде подробности:

Запитан с какво е свързана акацията, министърът отговори:

"Ще бъдат обявени подробно материалите по цялата акция, в момента не мога да коментирам, преди да е приключила, не е коректно".

Той отбеляза, че акцията не е свързана с изборите. Отговори отрицателно и запитан дали става въпрос за корпоративен вот.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна