Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иззета е почти цялата документация при проверката на ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ "Бобов дол"

Снимка: Кирил Фалин

Почти цялата документация на ТЕЦ "Бобов дол" е била иззета при проверката, която екипи на ДАНС и ГДБОП започнаха след 7 часа тази сутрин в ТЕЦ "Бобов дол", продължила до вечерта. Има и разпитани по досъдебното производство, което е започнало по сигнал, каза за БНР изпълнителнят директор на дружеството инж.Любомир Спасов. Той добави, че няма никакви притеснения по резултатите от проверката, която според него е преднамерена, предизвикана е от - цитат - предишните и накратко управлявали, но не назова имена. 

Инж.Спасов  не е притеснен и че може да се стигне до затваряне на ТЕЦ "Бобов дол", каквито индикации имало при управлението на ПП и кабинета "Кирил Петков".

Конкретният сигнал срещу ТЕЦ "Бобов дол" бил за използването като гориво на биомаса, за което централата има разрешение и от 5-6 години изгаря, заедно с въглищата, по около 50 хил.тона слама месечно. Предприетата проверка днес в ТЕЦ "Бобов дол", в други централи и топлофикации шефът на централата в Бобов дол обобщи така:

"Проверката е по сигнал на хора, които се опитват да направят PR на гърба на цялата страна., на целия сектор "Енергетика". Бившите управляващи - защото тяхна беше идеята да затворят тези централи до 2025 година. И в момента техните обещания увисват във въздуха.

Инж.Спасов няма притеснения относно затварянето на централата, която и в деня на проверката работи нормално:

"Това, което те проверяват, което търсят от нас, е в законни рамки, в границите на техвологичните норми. Не виждам нарушение. Има няколко човека, които са разпитани, предстоят още разпити. Ние нищо не нарушаваме. ще се тръгнат се едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна