Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър поздравява България по повод 3-ти март

Снимка: Община Силистра

„Кипър поздравява България по повод националния празник“. С концерт под този надслов тази вечер в Никозия сънародниците ни на острова ще отбележат Трети март. В тържеството участват духовият оркестър на Кипърската полиция, български и кипърски музиканти и изпълнители.

Празничният концерт се организира от Съюза на българите в Кипър, под егидата на българското посолство. Той е част от събитията, включени в „Дни на България 2023“ и „25 години от създаването на Съюза на българите в Кипър“, съобщиха от най-голямата организация на сънародниците ни на острова.

В старинна зала в Никозия духовият оркестър на Кипърската полиция, основан през 1900 г., ще представи произведения на кипърски и български композитори.

Със сънародниците ни ще са кипърската оперна певица Георгия Полиники, възпитаничка на Националната музикална академия в София, Виктория Марчева, музикален педагог, преподавател и изпълнител в Кипър, както и други български и кипърски творци.

Специален гост от България е Росица Вълканова, певица и дългогодишен преподавател по пеене в Националното музикално училище в София и Нов български университет.

Концерти, тържества и празнични събития по случай 3-ти март предстоят в края на седмицата в българските училища и други български организации на острова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени