Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 14 март

За 20-и път връчват наградите за отговорен бизнес

Снимка: БФБЛ

На официална церемония, на 14 март ще бъдат връчени годишните награди за отговорен бизнес 2022. В юбилейното издание на Българския форум на бизнес лидерите ще се състезават рекордните 134 корпоративни проекти с кауза. Тази година участват 86 компании от различни сектори, които са подали своите добри примери в конкурса.

Целта е да се насърчи изграждането на справедливо общество и устойчиво бъдеще, и да се популяризират корпоративните програми с най-голямо социално и екологично въздействие.

Най-многобройни са кандидатурите в категория „Инвеститор в околната среда” – 28, каза пред Радио София Максим Бехар - член на УС на БФБЛ.

„Имаме 26 компании в категорията „Инвеститор в обществото”, имаме 24 кандидатури в „Инвеститор в знанието”, имаме много кандидатури в „Маркетинг, свързан с кауза“ – 15. Имаме 12 кандидатури в „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”“, обясни Максим Бехар.

По думите му, от тази година има и нова категория „Многообразие на работното място“.

„Преди 2 години, 12 компании подписахме една харта, с която призовавахме бизнесите в България да имат тотално многообразие в техните компании. Тук не говоря само за LGBT, не говоря за национални различния или сексуални различия, или произход. Цялото това многообразие от различни характери, от различни хора, различни желания, начина, по който те живеят, не би трябвало да има никакво значение, ако работата се върши добре и компанията върви напред и все повече и повече компании започват да го осъзнават“, добави Максим Бехар.

Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage, която се връчва от Британското посолство в София и е насочена към приноса на служителите към отговорен проект на компанията.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна