Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът призова партиите да не водят черна кампания

Президентът Румен Радев присъства на представянето на документалния филм „Девет глътки свобода“, посветен на избухването на Априлското въстание от 1876 г. в Ново село, което днес е част от град Априлци
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова в предизборната кампания партиите да изведат идеи за бъдещето на България, а не да залагат на черен пи ар и да дълбаят нови червени линии помежду си. Държавният глава коментира и темата и за високите цени на хранителните продукти. Радев очаква решителна борба срещу спекулата и нелоялната търговия, а контролните органи да действат безкомпромисно.

“Най-удобно е да се атакува служебния кабинет, но това не дава резултат. Правителството прави всичко, за да се пребори с инфлацията. Трябва реална борба и от останалите органи, очаквам контролните такива да си свършат работата, каза президентът.

В навечерието на поредната предизборна кампания, която започва на националния празник Трети март президентът Румен Радев се надява политическите партии да са си извлекли поуки от кампаниите на предишни избори: 

“Нека на Трети март да видим на преден план идеите на партиите за бъдещето, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите отново те ще трябва да търсят възможности за консенсус”

Държавният глава коментира и темата, че месец преди изборите все още няма закупени устройства за видеонаблюдение на вота. Днес служебният кабинет отпусна средства за видеонаблюдение: 

“В последния момент, разбира се, че кабинетът е пред голямо изпитание. Това е не само технологично, но и организационно - да се подготвят секциите, устройствата, но и най-вече хората. Вярвам, че ще се работи, така че да не бъдат опорочени изборите”

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!