Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Развитието на младите хора е най-важната стратегическа цел за България

Снимка: БГНЕС

Развитието на младите хора е най-важната стратегическа цел за България, посочи президентът Румен Радев, който участва в церемонията по връчване на националния приз "Студент на годината":

"Започва поредната предизборна кампания. Чуваме всякакви стратегически цели. Но най-важната стратегическа цел за България - това е развитието на младите хора. Ако ние не заложим на тази стратегическа цел, всички останали цели губят смисъл. На вас се пада и задачата да промените моралния климат в родината, да изметете невежеството и лъжата от обществения живот, да не се примирявате с несправедливостта, с корупцията, които раждат безнадеждност. В тежките години на прехода мнозина се примириха и приеха безизходицата като някаква национална орисия. Но вие сте друго поколение. И аз очаквам вие да приемете вашата поколенческа мисия да отхвърлите фатализма, да отстоявате справедливостта и прогреса".

Организатор на събитието е Националното представителство на студентските съвети в България. На церемонията бяха отличени студенти с доказани постижения в науката, културата и спорта.
По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!