Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев изиска цялата информация за нередности при изграждане на пътища

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната. Иван Гешев е изпратил писма до министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие Иван Демерджиев и Иван Шишков. Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Информацията на двете министерства трябва да бъде предоставена в най-кратък срок, съобщават от прокуратурата. От там уверяват, че при установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури.

Вчера в предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" министър Иван Демерджиев обяви, че се очаква МВР да има днес повече информация за резултатите от проверките и образуваните досъдебни производства за некачественото строителство на пътища. Той съобщи, че част от водените досъдебни производства за корупция са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба и с европейски средства.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна