Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седми пореден ден продължава стачката на гръцките железничари

Активисти наредиха 57 празни стола пред Министерството на транспорта в Атина в памет на 57-те жертви на жп катастрофата, 6 март 2023 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пореден ден продължава стачката на железничарите в Гърция, която започна след трагичната жп катастрофа с десетки жертви в края на миналия месец. От тази нощ започва и 24-часова стачка в държавния сектор. Няма да се движат и фериботите.

Синдикатът на железничарите обяви, че продължава стачката, докато не се приложат спешни мерки по сигурност на движението на влакове. Днес за седми пореден ден не се движи нито един влак, както и градската железница в Атина.

Тази нощ започва и 24 национална стачка на държавните служители - утре няма да работят всички държавни учреждения. Затворени остават и учебните заведения.

Моряците тази вечер блокират гръцките портове. За едно денонощие корабите остават на котва. Засега няма информация за участие в протестите на работещите във въздушния транспорт.

Студентите продължават и днес демонстрациите в памет на загиналите от железопътната катастрофа с искане за оставка на цялото правителство.   

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна