Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски съобщи за сериозни руски загуби на бойното поле

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили са загубили над 1100 души в боевете за Бахмут през последните няколко дни.

В традиционното си вечерно видеообръщение, цитирано от Ройтерс, Зеленски казва още, че други 1500 руски бойци са пострадали толкова тежко, че няма да могат да участват в по-нататъшни военни действия.

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тези данни по независим път.

Ситуацията около източния град Бахмут остава сложна, но украинските сили успяват да отблъснат руските опити за завладяване на града, съобщи главнокомандващият сухопътните сили на Украйна генерал Олександър Сирски, цитиран от Ройтерс.

„Ситуацията е трудна, но всички нападения на врага се отблъскват с артилерия, танкове и огнева мощ,“ подчерта Сирски. По думите му бойците на частната руска армия „Вагнер“ атакуват от няколко посоки и се опитват да напреднат към центъра на Бахмут.

"Обстановката в Бахмут е много тежка, Въоръжените сили на Украйна хвърлят безкрайни резерви", заяви президентът на частната военна руска компания “Вагнер” Евгений Пригожин, предаде ТАСС.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени