Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габрово: Възобновено е дело срещу кандидат за депутат

Снимка: БНР

Съдебното дело срещу бивш депутат от Габровския избирателен район и настоящ кандидат за народен представител бе възобновено дни след временното му прекратяване. Въпреки влошеното му здравословно състояние, пречка за явяването в съда, той участвал в публични събития.

Бившият депутат и водач на една от листите с кандидати за народни представители от Габрово за предстоящия парламентарен вот е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие.

В края на февруари Окръжният съд спря съдебното производство, като се позова на представена по делото медицинска документация и съдебно-медицинска експертиза. В нея се сочи наличието на тежко заболяване на подсъдимия, което препятства възможността му да участва в процеса за продължителен период от време.

В последствие обаче е оповестена информация за участие на подсъдимия в публични прояви, включително по време на заседанието, в което той не се е явил. Съдът прие, че здравословното му състояние не представлява пречка за продължаване на производството и насрочи заседание по делото.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени