Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди гърци на протест срещу проектозакон за приватизация на водните ресурси

Цялата опозиция в Гърция обвинява правителството на Кириакос Мицотакис (на снимката), че изпълнява "последни ангажименти към частни компании" преди парламентарните избори.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди гърци отново излязоха на протест пред парламента. Този път срещу проектозакон на правителството за приватизация на водните ресурси.

Синдикатите отново организираха протестна демонстрация, в която участват хиляди гърци, за да изразят несъгласието си с приватизация на водоснабдяване и водни ресурси.

В парламентът тече дебат по проектозакона, като цялата опозиция обвинява правителството на Мицотакис, че изпълнява "последни ангажименти към частни компании" преди парламентарните избори.

"Водата е обществено благо и право" пише на плакатите пред парламента, а демонстрантите скандират: "Незабавно да се оттегли проектозаконът!" 

Експерти коментираха, че компанията за вода и канализация е печеливша и предлага качествени услуги на ниски цени. Според тях приватизацията не е необходима.

Гласуването е предвидено за началото на следващата седмица, като синдикатите призовават за масови протести в цялата страна. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!