Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две глоби по 1000 лв. за инцидент с щети по кола на протест в София

Поражения по автомобила на Елена Мицева след опита ѝ да премине през протестиращи през лятото на 2020 г.
Снимка: БГНЕС, архив

С две глоби от по 1000 лева приключи на първа инстанция делото за инцидента на кръстовището до румънското посолство в София по време на антиправителствените протести през лятото на 2020 година. Тогава Елена Мицева се опита да премине през протестиращите, а двама от тях нанесоха удари по автомобила ѝ, в който се намираха и двете ѝ деца.

Съдията от Софийския районен съд Николай Урумов призна за виновни за хулиганство 29-годишния Георги Георгиев и 35-годишния Стоян Атипов, но заради чистото им съдебно минало ги освободи от наказателна отговорност и само ги глоби.

Освен  глобите от по 1000 лева, двамата ще трябва да платят и по 2300 лева разноски по делото.

След произнасяне на присъдата прокурор Петьо Петков и адвокат Диньо Бозаджиев коментираха дали в рамките на разследването са били изследвани и действията на шофьорката Елена Мицева.

"Беше проведено пълно разследване. Бяха разпитани множество свидетели, включително и за нейното поведение. Доколкото ми е известно е било образувано досъдебно производство, също е имало и предварителна проверка."

"Касае действията на неизвестния автор, който е управлявал автомобила, евентуално действия, които съставляват опасност за живота и здравето на хората, които са се намирали в непосредствена близост. Успели ли са да установят кой е бил този неизвестен автор, управлявал автомобила, не мога да ви отговоря. Днес сутринта научих, че тази преписка е била прекратена."

Наказанията не са окончателни. 


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна