Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейгин сменя хореограф, в Япония успя с четворен тулуп на тренировка

Ина Лутай, Александра Фейгин и Андрей Лутай
Снимка: Личен архив

Александра Фейгин ще работи с нов хореограф през следващия сезон, това съобщи специално за БНР треньорката на фигуриската ни Ина Лутай. Сестрата на двукратната ни световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова подкрепяше състезателката си от София, тъй като не пътува за Япония.

„Много съм доволна, защото последните два сезона бяха изключително тежки за Саша. Тези шест месеца през, които не тренира си оказаха влияние. Смятам, че изиграването чисто днес на скоковете, без абсолютно никакво наказание от съдиите, е огромен успех за нея. Това й дава една увереност, че тепърва най-добрите й класирания предстоят“, сподели специално за БНР Ина Лутай след 24-то място на Александра на световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

„Сега ще й дадем почивка от една седмица и след това започваме работа по новите програми. В момента много подробно изследвам абсолютно всеки хореограф, който работи на световно ниво, който поставя програми на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който Саша да работи през следващия сезон. Избирам, чудя се, на кой точно да се спра“, допълни сестрата на Албена Денкова.

До сега Александра Фейгин работеше с руския хореограф Никита Михайлов.

„Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната програма тя е отишла при него с молба да пробва четворен тулуп. Споделила е, че леда я изхвърля изключително добре. Направила е 5-6 опита, въпреки че не езаложен в програмата й. Андрей каза, че някой са били успешни. За това сега ще поискам разговор с федерацията. Ще настоявам, когато в началото на сезона заледяват пързалката в Зимния дворец, да извикат специалист от чужбина или пък човек, който разбира от съставките, които трябва да съдържа леда, за да може той да бъде добър за индивидуално фигурно пързаляне. За нас това ще бъде много важно“,  разясни треньорката.

Какъв според нея трябва да бъде новият хореограф на Александра Фейгин и има ли шанс Албена Денкова и Максим Стависки да поставят новите й програми можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна