Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендата Мария Гигова и олимпийските шампионки уважиха турнира “Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев”

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Игрите в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, първата ни трикратна световна шампионка Мария Гигова и Мая Пауновска – бронзова медалистка с ансамбъла от световното първенство в Патра през 2007 година бяха специални гости в първото издание на международния турнир “Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев”.

Турнирът бе открит официално от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, а „Диамантените момичета“ и Гимнастичката на 20 век пожелаха на млаките грации да бъдат здрави, да тренират усилено и най-вече да обичат това което правят, като поздравиха организаторите на турнира за перфектната работа, която са свършили.


В надпреварата, която се превърна в истински празник на гимнастиката се включиха 420 деца от 17 клуба.

Купа „Гоце Делчев“ спечелиха гимнастиките на най-добре представилият се клуб в двата състезателни дни- “Авангард”.

По време на състезанието бяха раздадени и много специални награди. Мис „Треньор“ стана Биляна Проданова. За Мис „Съдия“ беше обявена Моника Симеонова. Наградата Мис „Чар“ отиде при Вили Витанова (Пирин Ем), а статуетките за Мис „Скок“ и за Мис „Артистичност“ бяха връчени на Ерика Иванова (Грац-Австрия) и на Мишел Иванова (Грац-Австрия).


Специални благодарствени плакети получиха първите треньори на организаторите от спортен клуб Пирин ЕМ“ Габриела Бурназка и Журжета Атанасова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна