Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармира за опасни мостове между Симитли и Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС

От Асоциацията на пострадалите при катастрофи алармират за опасни мостове в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле, на международния път Е-79. Отсечката е една от най-натоварените по пътя за Гърция.

Владимир Тодоров от Асоциацията подчертава и че районът около дефилето е земетръсен. От Асоциацията са изпратили сигнал до министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и до председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Венцислав Ангелов.

"Няколко от мостовете, които са между Симитли и град Кресна са в доста рисково състояние с откъртени парчета, с арматури, които висят, които стърчат и при едно евентуално земетресение тази конструкция може да пропадне, да се срути, което би затруднило и би блокирало движението към Гърция, защото това е единственият път към Гърция, който свързва коридор Номер 8, който свързва северните страни с пристанището в Солун.

Надявам се бюрократичните процедури да не бавят старта на тези ремонти. С много бавни темпове се случват нещата, не се отделят средства за превантивни мероприятия. Трябва да се случи някакво събитие - някакъв инцидент и да станат аварийни нещата. И тогава вече с много по-големи средства, с повече задръствания се отстраняват проблемите", коментира Владимир Тодоров.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна