Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа международна курсантска седмица във ВВВУ "Георги Бенковски"

Учения с участието на курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски".
Снимка: БГНЕС

Във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ започва първата по рода си международна курсантска седмица. В нея се включат 12 академии и университета от седем държави.

Целта е обогатяване знанията и подобряване на сътрудничество между държавите-участници, заяви полковник Андриян Колев, заместник -началник на единственото у нас висше авиационно военно училище:

"Ще бъдат запознати със структурата, задачите, мисията и визията за развитие на военновъздушното училище. Това, което сме постигнали през последните 3 години след възстановяването  и съответно всяко училище или академия, ще представи своята структура, проекти, по които работи и възможностите за сътрудничество в бъдеще. Ще бъдат запознати с историческата част на град Плевен и град Търново. Събитието се провежда за първи път във военновъздушното училище, общият брой участници са 35 от 7 държави и 11 университета. Целта е не само да видим къде сме ние в целия процес, в който се развиват училищата в Европа, но и нашите курсанти и преподаватели да изградят сътрудничество и приятелство, бих казал, с колегите си от другите академии".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна