Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актьорът Орландо Блум посети Киев като посланик на УНИЦЕФ

Снимка: Орландо Блум/Инстаграм

Актьорът Орландо Блум, който е посланик на добра воля на детския фонд на ООН УНИЦЕФ, посети детски център в Киев, предаде Ройтерс. Звездата от филмите "Карибски пирати" и "Властелинът на пръстените" се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Това бе първото пътуване на британския актьор в Украйна от 2016 г. насам.

"Не съм си представял, че войната ще ескалира в цялата страна, когато бях там" (през 2016 г.), сподели актьорът в Инстаграм.

"Днес имах щастието да чуя детски смях в центъра "Спилно", подкрепян от УНИЦЕФ, който е безопасно, топло и възпитаващо пространство, където децата могат да играят, да учат и да получават психо-социална подкрепа", посочи Орландо Блум.

Центровете "Спилно", разположени в цяла Украйна, предлагат подкрепа за разселени деца и техните семейства, като повече от половината от единмилион деца и хората, които се грижат за тях, са посетили такъв център през изминалата година, се посочва в изявление на УНИЦЕФ на неговия уебсайт, отбелязва БТА.

По данни на Главната прокуратура на Украйна в 13-месечната война на Русия срещу Украйна са били убити най-малко 465 деца.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна