Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция ще играе в Дъблин за Евро 2024

Франция започна с 4:0 срещу Нидерландия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още осем евроквалификации ще се изиграят тази вечер. Освен двубоите в нашата група G Унгария - България и Черна гора - Сърбия, има още шест срещи в три групи.

Очаква се най-интересно да бъде в Дъблин, където Франция ще гостува на Република Ирландия в мачо от група В. Отборът на Дидие Дешан вече стартира с убедително 4:0 над Нидерландия, докато за домакините това ще е първа среща. Евентуална победа още сега би направила “петлите” почти сигурен финалист, имайки предвид че в групата е и Гибралтар, а за Германия ще пътуват първите два в крайното класирането.

“Оранжевите” на Роналд Куман посрещнат Гибралтар в Ротердам.

Полша с Роберт Левандовски ще търси реванш за поражението си с 1:3 срещу Чехия преди дни в група Е, като за тази цел ще се опита да спечели срещу Албания във Варшава. За гостите това ще е първи мач, след като в първия кръг те почиваха. Чехите пък гостуват на Молдова, който в петък едва не загуби вкъщи от Фарьорските о-ви (1:1).

В група F съставът на Швеция претърпя неочаквано тежко поражение с 0:3 от Белгия като домакин, заради което сега на всяка цена трябва да се справи с гостуващия Азербайджан. Азерите загубиха от Австрия с 1:4 във Виена, заради което също имат за какво да се борят.

По-лесна е програмата на австрийците, които ще имат второ домакинство - този път на Естония, чийто отбор почиваше на старта на кампанията.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна