Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибакина и Сабаленка продължават във Флорида

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Маями, щата Флорида.

Поставената под номер 10 Рибакина пласира 10 аса и надигра белгийката Елизе Мертенс с 6:4, 6:3 за 106 минути и постигна рекордната в кариерата си 11-а поредна победа, след като преди десетина дни взе трофея в Индиън Уелс и остава с надежди да стане петата състезателка с т.нар. Sunshine Double с титли от двата големи мартенски турнира в САЩ.

"Беше наистина доста тежък мач. Не започнах по най-добрия начин, но съм доволна, че стигнах до победата в два сета. Не се чувствам много свежа физически, но съм щастлива, че намирам начин да печеля. Да съм на четвъртфинал е страхотно и се надявам да играя още по-добре в следващата си среща", каза състезаващата се за Казахстан рускиня, която очаква италианката Мартина Тревизан, отстранила Елена Остапенко (Латвия) с 6:3, 6:3.

Победителката от Откритото първенство на Австралия и втора в схемата Арина Сабаленка (Беларус) също продължава напред след категоричен успех над номер 16 Барбора Крейчикова (Чехия) с 6:3, 6:2, записвайки 20-а победа в 22 мача през годината.

"Представих се изключително. Мисля, че показах страхотен тенис. Много съм щастлива от нивото си, особено срещу състезателка като Барбора, срещу която винаги е доста трудно. Сервирах отлично и с това я поставих под напрежение, а така получих и повече свобода при нейното подаване", заяви Сабаленка, която на четвъртфиналите ще срещне румънката Сорана Кърстя, победила Маркета Вондроушова (Чехия) със 7:6(3), 6:4.

Надеждата на домакините Джесика Пегула, номер 3 в схемата, се нуждаеше от само 79 минути, за да се справи с полякинята Магда Линет с 6:1, 7:5, а следващата й съперничка ще бъде рускинята Анастасия Потапова, която надделя над китайката Цинвън Чжън с 6:4, 7:6(4) 
 
Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ и финалистка в Маями през 2021 година Бианка Андрееску (Канада) се отказа заради контузия на левия глезен и напусна корта в инвалидна количка при 6:7(0), 2:0 срещу рускинята Екатерина Александрова. 
Александрова очаква първата ракета на Челия Петра Квитова, която в четвъртия кръг елиминира друга рускиня Варвара Грачова със 7:5, 7:6(5). 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна