Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН е в непрекъснат контакт с МВР по повод бомбените заплахи в редица училища в страната

Проф. Сашо Пенов, служебен министър на образованието.
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката е в непрекъснат контакт с Министерството на вътрешните работи, каза просветният министър проф. Сашо Пенов по повод заплахите за заложени бомби в български училища. Според него, учителите и директорите са подготвени да действат в подобни ситуации:

"Във връзка сме с тях, те работят с работят с методическата помощ на съответните служби от МВР, за да преценят реалността на съответната заплаха. Сутринта разговарях, лично министър Демерджиев ми се обади, за да ми сподели каква е ситуацията. Такива интернет атаки в момента има в цяла Европа, включително и в Съединените американски щати".

На въпрос дали обвързва въпросните бомбени заплахи в училищата с предстоящия вот, проф. Пенов отговори:

"Това може да се случи не само по време на предизборна кампания. Може да се случи, да кажем, по време на епидемия, може да се случи дори и ако искате и по време на празничните дни, когато се цели удължаване на ваканции по различни поводи. Не мога да коментирам глобалната конспирация", каза министър Пенов пред  репортери по време на кръгла маса на тема  "Образованието – ключ към историческата памет, родолюбието и просветеното общество" , организирана от МОН под патронажа на президента Румен Радев.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна