Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за бомби в училища в Плевен, Бургас и Ямбол

Снимка: Даниела Костадинова, БНР

В Плевенско продължават сигналите за поставени взривни устройства в училища. МВР проверява всеки сигнал.

"Днес до 10:30 часа са постъпили 7 сигнала за поставени взривни устройства в училища в Плевен. Проверки се извършват във всички училища от екипи на полицията. До момента не е открито взривно устройство. Всички сигнали са постъпили чрез имейли. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия", съобщи Марияна Цветкова, говорител на МВР.

Осем училища в Ямбол са получили заплашителни имейли, след което учебните занятия са прекратени за срок от 24 часа. Навсякъде са изпратени полицейски служители. Евакуацията е преминала без паника В момента в района на учебните заведения има засилено полицейско присъствие. Директорите и на осемте училища са преценили да прекратят учебните занятия. В  НУ "Кирил и Методий" се обучават близо 330 деца, за заплахата децата разбират, когато са в час. От охранителната фирма са съдействали за евакуирането на децата. 

Родителите не са притеснени, тъй като бомбените заплахи в Ямбол не изненадаха никого. Очаква се утре учебните занятия да бъдат възобновени. 

2 училища и 1 учебно общежитие са евакуирани в Бургас, предаде кореспондентът на БНР.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени