Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната асоциация на издателите призова "Лев инс" да се откаже от иска си срещу "Медиапул"

Снимка: БГНЕС

Световната асоциация на издателите на новинарски медии призова застрахователната компания "Лен инс" да се откаже от делото срещу новинарския сайт "Медиапул". От асоциацията оценяват иска на "Лев инс" като "дело-шамар".

"Наказателната същност на вашата претенция става видна от размера на иска - един милион лева - сума, която надвишава почти трикратно годишните приходи на изданието и ако бъде присъдена, то почти сигурно ще доведе до ликвидация на медията", пише в писмото до "Лев Инс". В него се посочва, че действителната цел на този иск е да възпира други медии да отразяват темата за международната система Зелена карта в застраховането.

Искът беше заведен по-рано този месец с мотив, че компанията се е почувствала засегната от информационен материал в сайта Медиапул. В публикацията се преразказва стенограма от заседание на Министерския съвет, на което се дискутира темата "Зелена карта". Проблемите на България със "Зелена карта", засегнати в публикацията, се коментират като една от причините страната да се откаже временно от пътя си към еврозоната.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна