Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6-има задържани при специализирана полицейска акция в Сливенска област

6
Снимка: Стоян Радев

Шест души са задържани при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност и купуването на гласове в Сливенска област днес. Трима са задържани в Сливен и трима в Нова Загора. Образувани са пет досъдебни производства.

"Между лицата има за извършени кражби, обявено за издирване от друго областна дирекция за извършване на множество престъпление, както и водач, който е отказал да изпълни полицейско разпореждане и респективно отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества", съобщи комисар Димитър Кикьов.

Той добави, че от частен дом в квартал "Надежда" тази сутрин полицията е иззела голяма сума пари и списъци с имена със суми срещу тях.

"В момента се извършват процесуални действия на адрес по получен оперативен сигнал. Намерени са списъци с имена, с посочени суми срещу всяко име и голяма сума парични средства. Петцифрена е сумата."

Полицията извършва и проверки по Закона за гражданската регистрация.

"В няколко села имаме над 40-50 регистрирани, на които извършваме проверка. На различни адреси са, нов кратък срок са направени тези регистрации."

Комисар Кикьов обяви, че ако в изборния ден се получат сигнали за поставени взривни устройства в изборните секции, само в изключителни случаи ще бъдат затворени. 

"Очакваме официално разписана процедура, но изборните места се поемат за охрана много рано, полицейска охрана, така че ангажиментът е наш да опазим изборните места. Трябва сигналът да е действителен, да се намери нещо и единство тогава може да се наложи за кратко да се спре изборния процес, но не и да се преустанови."

Акцията на полицията в Сливенска област ще продължи до края на изборния ден.




Снимки: Стоян Радев

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна