Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Габрово празнуват деня на шегата

3
Вратите на Дома на хумора и сатирата са отворени днес безплатно за жителите и гостите на Габрово
Снимка: Велина Махлебашиева

Жителите на Габрово, прочути с чувството си да се смеят, празнуват деня на шегата. Рожден ден празнува Домът на хумора в града, създаден преди 51 години.

Днес вратите на Дома на хумора и сатирата са отворени безплатно, а на входа рождениците черпят с бонбони. Габровци се смеят, че това не е характерно за пестеливците и продължават нагоре към изложбите и ателиетата, организирани за специалния ден.

Веселата габровска къща се изпълни с посетители, някои решили да гостуват на Габрово за 1 април. А за местните денят е на почит. Ето на какво и на кого се смеят днес.

"Над себе си, няма какво друго да се смеем, освен от себе си. Всичко друго е лицемерие."

"На ежедневието най добре да се смеем, за да преживяваме по-добре да сме винаги в добро настроение. Важно е да се смеем."

"Най-трудното е да се смеем над себе си, пък най-много поводи сами си даваме всъщност за това. А и в Габрово това някак си ни си получава много добре."

Празникът в Дома на хумора продължава. Карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев разсмиват посетителите, като ги шаржират. Предвидени са и детски ателиета, а довечера е концертът на квартет "ТараЛеща".

Снимка: Велина Махлебашиева

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна